Boodschappenlijstje
2 oude witte boterhammen
5 - 6 eetlepels melk
½ handvol peterselie
2 lenteuitjes
1 knoflookteentje
1 vrije uitloop bio-eidooier
1 laurierblad
4-5 eetlepels plantaardige olie
500 gram gemengd gehakt
1 snufje gemberpoeder - snufje piment
zeezout & peper (uit de molen)
Vandaag maken we Zweedse gehaktballetjes, morgen maken we de bijbehorende roomsaus. De gehaktballetjes zijn zo klaar, even aanbraden en dan garen in de oven. Wel even de korstjes van het brood snijden! Lekker met verse kruiden en lenteuitjes!
Zo maak je Zweedse gehaktballetjes
Week de boterhammen in de melk.
Hak de peterselie fijn.
Snij de uitjes en pel de knoflook.
Verwarm de olie in de pan.
Fruit de ui en de knoflook.
Bak de laurier even mee.
Voeg het aan het brood toe.
Druk de melk er goed uit door een zeef.
Doe bij het gehakt met peterselie en ei.
Voeg de kruiden toe en kneed door.
Kneed tot een samenhangende bal.
Rol er 24 kleine balletjes van.
Braad ze aan in de warme olie.
Ongeveer 10 minuten om te bruinen.
Zet ze dan nog 20 minuutjes in de oven om te garen.
Klaar zijn je Zweedse gehaktballetjes!
Serveer ze met aardappelen naar keuze en een groene salade, geniet ervan!