Het is juli!

Napolitaans ijs sidepicll

Het is juli en de zomervakantie komt eraan! Dit jaar valt onze eerste vakantiedag op zaterdag 14 juli. Op zaterdag 7 juli was Zuid-Nederland al aan de beurt en na ons (midden) volgt Noord op zaterdag 21 juli.

Maar het is vandaag pas 1 juli dus wat hebben we voor leuks op snazzie.nl in de zomervakantie? Wat lopen de vertrekkers straks mis en wat kunnen de thuisblijvers deze maand verwachten?

De hele maand juli staat bij snazzie in het teken van het weer. Nederland in de zomer en iedereen denkt doorlopend aan het weer. Wordt het warm, zonnig weer vandaag of regent het morgen alweer? Logisch, want het Nederlandse weer is niet zo stabiel en als we vrij zijn en we willen graag naar het strand.

Neem je een boek mee naar het strand? Denk dan aan onze juli-aanraders: Wat een weer! en Meer over het weer. Wetenschappelijke verklaringen voor de verschillende weer-typen, voor kleine en grotere kids. Super interessant!

Onze juli knutsels hebben ook met het weer te maken. We maken ondermeer een wandelende regenboog en een flinke regenbui, op de dagen dat de zon niet schijnt.

We maken zelf Italiaans ijs, uit Napoli en we bakken pizza, voor het vakantiegevoel. Op de 15e - de WK finale! - eten we 'pubfood' bij de TV, (fish&chips dus). Met een lekker sausje en doperwtjes erbij. Maar ook allerlei anders lekkers. Dus ook in de zomervakantie zijn we weer lekker bezig!

We wensen iedereen - uit & thuis - een heerlijke vakantie met heel veel mooi weer!


Foto: Napolitaans ijs (22 juli)