Icon en
Muizenkoekjes home

Snazzie wenst alle kleine en grote lezertjes van onze website een mooi 2020 met veel liefde, vriendschap en plezier!

We beginnen het nieuwe jaar met een lief prentenboek: De nacht van de vallende ster. Misschien zouden we dit boek beter aan volwassenen kunnen aanprijzen. Het gaat over het verschil tussen samen leven en samen leven. Mini-monstertjes hebben daar eigenlijk geen last van! Daarna elke woensdag onze nieuwe aanrader, zoals altijd.

De eerste dag van het nieuwe jaar is het overal familiedag in Nederland, iedereen wenst elkaar een gelukkig nieuwjaar, Voor Chinese mensen is dit hetzelfde maar hun nieuwe jaar begint pas op 25 januari. De datum van Chinees Nieuwjaar (of Lentefestival) wisselt omdat het Chinese nieuwe jaar wordt bepaald door de stand van de maan.

De Chinese sterrenbeelden zien er ook heel anders uit dan wij gewend zijn, vorig jaar was het bijvoorbeeld het Jaar van het Zwijn (of Varken), 2020 wordt het Jaar van de Rat (of Muis). Dus in onze knutsels kom je de muis vaak tegen ;) Pas aan het einde van de januari maken we de boerderij - waarmee we in december zijn begonnen - helemaal af!

Natuurlijk maken we allerlei lekkers om Chinees Nieuwjaar te vieren. Dus zet je koksmuts maar op en maak zelf ook iets voor Chinees Nieuwjaar, gezellig samen met je vriend/vriendin, broer/zus, vader of moeder.

Maar we hopen natuurlijk ook dat je weer gezellig meedoet met ons!