De boodschappen
1250 gram zoete zwarte kersen
500 gram geleisuiker speciaal
enkele druppels citroensap
In juli en augustus zijn de kersen het lekkerst, groot, bijna zwart en zoet. Daar maken we kersenjam van. Zodat we in de winter ook lekker kersen kunnen eten maar dan op croissantjes, brood of toast.
Zo gemakkelijk maak je kersenjam
Dag 1
Was de kersen en laat ze goed uitlekken.
Verwijder de pitten met een kersenontpitter.
Roer geleisuiker en citroensap door de kersen.
Zet de afgedekte kom een nacht in de ijskast.
Zet kort de mixer in de jam als de kersen te grof zijn.
Doe de kersenmix in een grote pan, zet het laag op.
Breng aan de kook dan 4 minuten hard doorkoken.
Schep het schuim van de jam met een schuimspaan.
Giet gesteriliseerde potten vol, sluit de deksels stevig, zet de jam 5 min. ondersteboven.
Draai de potten terug, laat ze eerst helemaal afkoelen en zet ze dan in de ijskast. Bewaar de potten koel en donker.