De boodschappen
250 gram boter
250 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
3 vrije uitloop eieren
250 gram zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels melk
marsepein, rood
rolfondant, roze
eetbare verf, goud
suikerparels, zilver
smarties
Vandaag begint het Chinees Nieuwjaar en daarom maken wij prachtige Chinese cupcakes. We maken ze rood, rose en goud, deze kleuren brengen geluk in China.
Zo maak je de cupcakes
Verwarm de oven voor op 170°C.
Doe de boter, suiker en vanille in de mengkom.
Blijf mixen tot het mengsel luchtig en romig is.
Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix ze door het botermengsel.
Klop nu ook de melk door het botermengsel.
Zeef het meel in drie delen bij de botermix.
Vouw het meel snel in het botermengsel.
Schraap het meel van de randen van de kom.
Zet papieren vormpjes in een cupcake-bakblik.
Schep er beslag in met een ijsschep.
Bak de cupcakes gaar in 20-25 minuten.
Laat de cupcakes 5 min. afkoelen in het blik, dan op het rek.
Cupcake 1 heeft het karakter Nian (jaar). De uit fondant gesneden streepjes zijn opgeplakt met water en met foodpaint goud geschilderd.
Op Cupcake 2 is tweedelig karakter Hao (goed) direct op het marsepein geschreven. Schilder een gouden rand met 2x3 smarties langs het marsepein.
Cupcake 3 heeft vuurwerk. Steek een rode cirkel en een rose bloem uit. Rose voor onder het vuurwerk, omdat het vuurwerk ook rood is.
Zo maak je het vuurwerk
Rol een slang van rood marsepein en snij daar 6 stukjes af. Druk de snijkant netjes plat met je mesje.
Verf gouden randjes op de boven- en onderkant van het vuurwerk.
Rol een stukje zwart marsepein in een slang en vlecht 3 slierten.
Plak de vlecht op de cupcake en plak het vuurwerk er tegenaan.
Rol een slang van rood marsepein en snij daar 6 stukjes af. Druk de snijkant netjes plat met je mesje.
Verf gouden randjes op de boven- en onderkant van het vuurwerk.
Rol een stukje zwart marsepein in een slang en vlecht 3 slierten.
Plak de vlecht op de cupcake en plak het vuurwerk er tegenaan.
Zo zien de cupcakes er uit als ze klaar zijn, ze staan supermooi op oma's antieke bord!