Icon en

Heerlijk herfst jam!

gemaakt van pruimen
Antroposofische recepten, Herfst, Met vers fruit, Inmaak en Jam / compote / jelly
Plum jam side

De boodschappen
1250 gram pruimen, ontpit
500 gram gelei suiker speciaal
2 eetlepels citroensap

Plum jam home
Je hebt een heel jaar plezier van heerlijke pruimen als je er jam van maakt. Dan eet je ook pruimen tijdens de lange wintermaanden! 

TIP! Je jam wordt extra lekker als je geleisuiker en fruit door elkaar schept en het eerst een nachtje in de ijskast zet.

Zo maak je pruimenjam

Begin met het steriliseren van de jampotten
 

Plum jam 01
Plum jam 02
Plum jam 03
Plum jam 04
Snij de pruimen in de helft, verwijder de pit en het vel.
Weeg het schone fruit en weeg dan de suiker af. 
Roer de suiker door het fruit, dek af met folie.
Zet het fruit een nachtje in de ijskast.
Dag 2
Doe het fruit in een pan en zet kort de staafmixer er in.

Plum jam 05
Plum jam 06
Plum jam 07
Zet het fruit laag op, los de suiker op en breng het aan de kook.
Laat de jam 1 minuut doorkoken en schep eventueel schuim af.
Schenk de jam in de gesteriliseerde potten en sluit ze goed af.
Plum jam 08
Plum jam promo
Plaats de potten 5 minuten ondersteboven op een natte, schone theedoek. 
Draai de potten om en bewaar ze op een koele, donkere plaats. Geopende potten bewaar je in de ijskast.
Echt een heerlijke herfstjam!