Je hebt een heel jaar plezier van heerlijke pruimen als je er jam van maakt. Dan eet je ook pruimen tijdens de lange wintermaanden!
TIP! Je jam wordt extra lekker als je geleisuiker en fruit door elkaar schept en het eerst een nachtje in de ijskast zet.
Zo maak je pruimenjam
Snij de pruimen in de helft, verwijder de pit en het vel.
Weeg het schone fruit en weeg dan de suiker af.
Roer de suiker door het fruit, dek af met folie.
Zet het fruit een nachtje in de ijskast.
Dag 2
Doe het fruit in een pan en zet kort de staafmixer er in.
Doe het fruit in een pan en zet kort de staafmixer er in.
Zet het fruit laag op, los de suiker op en breng het aan de kook.
Laat de jam 1 minuut doorkoken en schep eventueel schuim af.
Schenk de jam in de gesteriliseerde potten en sluit ze goed af.
Plaats de potten 5 minuten ondersteboven op een natte, schone theedoek.
Draai de potten om en bewaar ze op een koele, donkere plaats. Geopende potten bewaar je in de ijskast.
Echt een heerlijke herfstjam!