De boodschappen
200 gram bloem
100 gram witte basterdsuiker
zakje vanillesuiker
150 gram koude boter
1 vrije uitloop eierdooier
20 gram chocolade 72% cacao
75 gram poedersuiker
enkele druppels citroensap
½ vrij uitloop eiwit
rode voedingskleurstof
Vandaag maken we lieve kleine herfstkoekjes, paddenstoelen en eikeltjes daarmee gaan we gezellig theedrinken, we hebben er nu al zin in! Het deeg moet wel minstens 1 uur in de ijskast, dus de poppenthee moet helaas wel even wachten.
Zo maak je de zandkoekjes
Roer de bloem en bakpoeder door elkaar.
Mix de boter en de suiker samen romig en luchtig.
Voeg het ei en de vanille aan het botermengsel toe.
Mix de bloem in kleine gedeelten door de botermix.
Als het deeg kruimelig is, is het klaar.
Kiep het deeg uit de kom op bakpapier.
Kneed het deeg snel met de hand glad.
Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het minimaal 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170°C
Rol het deeg uit tot 1cm dikte.
Steek de herfstkoekjes uit.
Zet ze 30 minuten in de ijskast.
Bak de koekjes in 6 min. bruin.
Laat de koekjes helemaal afkoelen op een rooster, ze zijn naturel ook lekker. Maar we geven een partijtje dus... we decoreren de paddestoelen en eikeltjes met glazuur en chocolade.
Roer glazuur van suiker, eiwit en citroen.
Maak de helft van het witte glazuur rood.
Strijk het op de paddenstoelenhoeden.
Laat het rode glazuur eerst goed drogen voor je met wit begint. De kragen brengen we op met een theelepel, de stippen met een satéstokje.
Smelt de chocolade au bain marie.
Strijk het op de bovenste helft van de eikeltjes.
Maak witte kragen en stippen op de paddenstoelen.
Hoera, de koekjes zijn klaar!
Nu gaan we lekker theedrinken met Beer en Pop en wat een chique thee is het! De mooie koekjes zijn op voordat je het weet! (Je mini-monstertjes veranderen in cookie-monstertjes door deze heerlijke koekjes).