SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Homemade mayonaise

de drie simpele stappen van Michel Roux Jr
Basisrecept, Bijgerecht, Frans en Sauzen
Homemade mayonaise side

De boodschappen
2 vrije uitloop eierdooiers
15 gram Dijon mosterd
250 ml Arachide (aardnoten) olie
30 ml vers geperst citroensap of
30 ml witte wijnazijn
snufje zeezout & zwarte peper

Homemade mayonaise side ll

Michel Roux Jr is onze held, een fantastische chef en een symphatiek mens met veel gevoel voor humor. Naast zijn liefde voor koken is hardlopen een passie van hem, zijn bijnaam is de marathon chef. Zijn gelijknamige kookboek is uit 2003, voordat de spelt, goji bessen en andere hysterische voedingshypes voorbij kwamen.

Michel Roux kookt gezond maar  houdt ook veel van de klassiek Franse keuken. Deze homemade mayonaise is niet zijn meest gezonde gerecht. Maar niet teveel en niet te vaak is het zo lekker, dat je het zeker nog vaak zult maken!

Zo maak je de heerlijke mayonaise

Homemade mayonaise 03
Homemade mayonaise 05
Homemade mayonaise 06
Homemade mayonaise 04
Scheidt de dooiers van het eiwit en doe ze met de mosterd en zout & peper in een kom.
Voeg de olie in een dun straaltje toe en klop. Als het mengsel dik wordt giet je in een stroompje.
Wanneer de olie helemaal is opgenomen klop je snel het citroensap door de mayonaise.
Klop nog 30 seconden stevig door totde mayonaise dik en glanzend is.
Homemade mayonaise 07
Homemade mayonaise l
Serveer de mayonaise in een leuk schaaltje maar bewaar het in de ijskast in een afgesluitbare pot, het bewaren zal niet lang duren!
Heerlijk op hardgekookte eieren als voorgerecht (Oeufs mayonnaise), bij een Salade Nicoise of gewoon Hollands, op de homemade patat.