De boodschappen
1.5 kilo kippenvleugels/pootjes
voor de marinade
1 spaanse peper
25 ml soja saus
25 ml heldere honing
25 gram bruine suiker
5 gram venkelzaad
5 gram thijm (gedroogd)
vervolg
5 gram cayennepeper
5 gram pimentpoeder
2.5 gram gemberpoeder
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
4 uitjes (fijngehakt)
25 ml appelsap
25 ml sinaasappelsap
25 ml limoensap
De Carïbische chicken wings uit dit recepyt zijn hot, dat is niet goed voor de allerkleinsten of misschien houd je zelf ook niet van heet. Laat dan de peper weg en het zijn gewoon lekkere kipkluifjes, de minimonstertjes vinden ze zo ook erg lekker.
Zo maak je Carïbische Chicken Wings
Op dag 1 maak je de marinade
Mix in de keukenmachine of met de staafmixer glad.
Bewaar 100 ml marinade in een doosje in de ijskast, tot later.
Leg de kip in een schaal en giet de rest van de marinade erover.
Trek transparantfolie over de schaal en zet hem in de ijskast tot morgen.
Dag 2
Verwarm de oven voor op 175°C en leg bakpapier op de bakplaat
Spreid de gemarineerde kippenvleugels er op uit en bak de kip 20 minuten
- Breng de marinade in een steelpan aan de kook en laat het in +/- 10 minuten tot 1/3 inkoken.
- Neem de kip uit de oven en bestrijk de vleugeltjes met de ingedikte marinade.
- Zet de oven op 200°C en bak de kip in nog 20 minuten gaar.
Serveer de Caraibische hot wings met frietjes en bijvoorbeeld met deze heerlijk frisse Caribische citrussalade