De boodschappen voor 6 muffins
110 gram tarwebloem
110 gram boter
65 gram fijne kristalsuiker
2 vrije uitloop eieren
1½ theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
Optioneel
125 gram blauwe bessen
1 eetlepel honing
Vandaag bakken we Amerikaanse Blueberry Muffins. In de Verenigde staten worden muffins vaak als ontbijt gegeten, meestal buiten de deur met een koffie to go. Wij bakken ze zelf, zo gebeurd en erg lekker!
Zo maak je Blueberry muffins
Roer de tarwebloem, de vanillesuiker en het bakpoeder door elkaar en zet het opzij.
Verwarm de oven voor op 200°C
Mix boter en suiker romig.
Mix de eieren er 1 voor 1 door.
Vouw de bloem in het beslag.
Roer tot het een glad beslag is.
Doe het beslag in een schone kom en trek er transparantfolie over.
Zet de kom liefst een nachtje in de ijskast.
Plaats papieren vormpjes in een muffinblik.
Schep de vormpjes met de ijsschep 2/3 vol.
Bak de muffins 25 min. in het midden van de oven.
Laat de muffins in het bakblik afkoelen op een rek.
Zet ze op een bord om verder af te koelen.
Pureer de bessen met de honing in de blender.
Steek een gat in de muffin en vul het met de bessenpuree.
De muffins smaken heerlijk, met of zonder blauwe bessen.