SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Tarte Tatin

met peren
Frans, Met vers fruit, Taart en Moederdag
Peren taart tatin side

De boodschappen
4 geschilde peren, klokhuis verwijderd
sap van een halve citroen
140 gram fijne kristalsuiker
40 gram koude boter, in blokjes
1 rol diepvries bladerdeeg

Bakvorm 20cm doorsnee

 

Peren taart tatin promo ll

Vandaag bakken we een klassiek Franse taart met een geschiedenis eraan vast, de Fransen zijn er dol op. Ergens rond 1880 beheerden 2 Franse zussen, Stéphanie en Caroline Tatin, samen Hotel Tatin. Het verhaal gaat dat een overwerkte Stéphanie per ongeluk een appeltaart ondersteboven bakte. Die appeltaart is vandaag nog wereldberoemd, het is - je raad het al- de Tarte Tatin!

Vandaag maken wij de Franse tarte voor moederdag, maar dan met peren!

Peren taart tatin 2
Peren taart tatin 3
Peren taart tatin 4
Peren taart tatin 5
Leg de vorm omgekeerd op het deeg en snij een cirkel uit, iets groter dan de vorm. Leg het deeg in de ijskast.
Schudt de geschilde peren in een kom door elkaar met citroensap en 55 g suiker. Zet ze even opzij.
Doe het restant suiker in de bakvorm en zet hem laag op. Niet roeren terwijl de suiker in 5-7 minuten karameliseert. 
Neem de peren uit de ijskast en verdeel ze over de gekarameliseerde suiker in de bakvorm.

Verwarm de oven voor op 200°C

Peren taart tatin 6
Peren taart tatin 7
Img 90023
Doe de boter erbij en laat de vorm opstaan tot de peren net zacht zijn, +/- 5 minuten. Draai het gas uit.
Pak het deeg uit de ijskast, leg het over de peren en stop het rondom in.
Bak de taart 30 minuten in het midden van de oven luchtig en goudbruin.
Peren taart tatin 9
Peren taart tatin 10
Laat de taart in de vorm afkoelen maar niet helemaal koud worden.

Zet een bord  op de vorm, draai om en de taart valt op het bord. 

Fijne moederdag mam!