SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

The frosting on the cake

voor minimaal 12 cupcakes
Basisrecept, Amerikaans en Glazuur / Fondant / (Boter)crème
Img 70476

De boodschappen
240 ml melk, op kamertemperatuur
45 gram bloem
200 gram boter, op kamertemperatuur
200 gram poedersuiker
1 theelepel vanille extract

Prinsessen cupcakes2 fb

Botercrème maken we met een Amerikaans recept, een cupcake met botercrème is voor Amerikanen het gebakje. Nu ze de cupcakes in Nederland ook erg in zijn kun je ze overal kopen, de één nog mooier dan de ander. Maar ook glutenvrij, vegan of in een hartige variant, Wij maken ze graag zelf dus hier ons recept voor een lekkere botercrème.

Zo maak je zelf botercrème

Begin met het zeven van de bloem

Icing 1
Icing 2
Icing 5
Cupcake sneeuwpop 08

Doe melk en bloem in een pan, klop het met de garde klont-vrij is. Breng het mengsel aan de kook en zet het meteen laag.

Blijf +/- 5 minuten roeren tot het indikt maar niet aanbrandt of klontert. Schep in een kom, dek af en laat afkoelen.

Mix in een andere kom de boter romig op de middelste stand, voeg mixend poedersuiker en vanille toe.

Voeg het bloem-mengsel toe als poedersuiker en vanille zijn opgenomen. Mix nog 5 minuten op de middelste stand.

  • De botercrème is klaar, trek plastic folie over de kom en zet hem minimaal 15 minuten in de ijskast om op te stijven. 
  • Als een prikker rechtop in de botercrème blijft staan heeft het de goede dikte om op te spuiten of strijken.
  • Als je frosting te dun is lost wat extra poedersuiker erbij dat probleempje op.
  • Je kunt botercrème alle kleuren van de regenboog geven met een druppel voedingskleurstof. Druppel en roer tot de kleur naar je zin is.
Kuiken cupcakes promo
Cupcake sneeuwpop home

Zo mooi staat het dan, the frosting on the cake!