De boodschappen
375 gram bloem
225 gram boter (kamertemperatuur)
225 gram fijne kristal suiker
1 vrije uitloop ei (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille essence
1 theelepel bakpoeder
frambozen- of andere rode jam
poedersuiker, om te bestuiven
Voorbereiding
-
Doe alle ingrediënten samen in een kom en kneedt ze goed door tot je een soepel deeg hebt.
Verpak het deeg in plastic vershoudfolie en leg het +/- 1 uur in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 180°c.
Rol het deeg uit tot een 1/2 cm dikte en steek er harten uit.
Steek bij de helft een kleiner hartje uit, zodat er een hartvormig gat in zit.
Leg de koekjes over op een bakplaat met daarop een vel bakpapier.
Schuif het bakblik in de oven.
Bak de koekjes 15-20 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.
Bestrijk de ‘dichte’ koekjes royaal met frambozenjam.
Zeef poedersuiker over de 'open' koekjes en druk ze op de jam.
We zetten een lekker thee'tje bij deze mooie koekjes!
We weten nu al dat we deze koekjes niet alleen op Valentijn's dag zullen eten ;D