De boodschappen
50 ml slagroom
50 g chocolade puur 72%, in stukken
2 vel diepvriesbladerdeeg, ontdooid
1 theelepel cacaopoeder
15 gram suiker
60 gram gezeefde frambozenjam
125 gram verse of bevroren frambozen
2 hartvormige bakvormpjes Ø 9 cm
Vandaag maken we lieve Valentijntaartjes, in een hartvorm natuurlijk! Omdat zelf bladerdeeg maken erg moeilijk en ook tijdrovend is kopen we het kant en klaar, in de supermarkt. Gevuld met chocolade, slagroom en frambozen worden deze taartjes superlekker!
Zo maak je de hartentaartjes
Verwarm de oven voor tot 200°C
Ontdooi het bladerdeeg.
Vet de bakvormpjes in.
Bekleedt de harten met deeg*.
Bestrooi het deeg met cacao-suiker.
*Snij teveel deeg weg en prik gaatjes in de deegbodem met een vork. Bak de taartbodempjes in ca. 20 min. goudbruin.
Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook.
Hak de chocola in kleine stukjes.
Draai het gas uit en voeg de chocola toe.
Smelt al roerend de chocola in de room*.
Laat de taartjes eerst helemaal afkoelen op een rek.
Zeef intussen de pitjes uit de frambozenjam.
Schep royaal gezeefde jam op de bodems.
*Laat de chocolade-ganache in de pan afkoelen en +/- 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
Schenk daarop de chocolade-ganache.
Druk frambozen in de chocolade-ganache.
Klop de overgebleven slagroom en geef het er bij.
Fijne Valentijnsdag!