De boodschappen
500 gram rood fruit (diepvries)
50 gram fijne kristalsuiker
500 ml echt appelsap
5 blaadjes gelatine
1 vanille cake
500 ml gele vla
250 gram mascarpone
300 ml slagroom
1 reep witte chocolade
Deze 'pudding' is extreem lekker als je van fris rood fruit en niet al te zoete desserts houdt. Zo maak je deze heerlijke trifle voor 8 - 10 personen. Let op! Dit is een recept waar een dag van tevoren mee begonnen moet worden!
Zo maak je een kerst-trifle
Zet een pan laag op, voeg fruit en suiker toe. Laat het staan tot het sap siroop wordt.
Schep de helft van het fruit in een bakje, laat het afkoelen en zet het in de ijskast.
Meet de juiste hoeveelheid appelsap af en voeg het toe aan het fruit in de pan.
Week de blaadjes gelatine in koud water tot ze zacht zijn en knijp ze goed uit.
Voeg ze toe aan het fruit, los ze roerend op en giet het fruitmengsel in een kom.
Laat het fruit afkoelen. Zet het 's nachts in de ijskast, dan is het wiebelig maar vast.
Neem een grote glazen kom voor de trifle, dan kun je straks de laagjes mooi zien.
Bedek de bodem van de schaal met in plakjes gesneden cake.
Roer het gelatine-fruit door en schep een laagje op de cake.
Schep er een laagje fruit in siroop op, uit het bakje in de ijskast.
De schaal is al halfvol, een maatje grotere schaal zou beter zijn.
Schenk de vla in een mengkom en voeg de mascarpone toe.
Klop het samen luchtig en schep het voorzichtig op het fruit.
Denk er aan dat het mooie laagjes moeten zijn, dus strijk de bovenkant glad.
Klop de slagroom met of zonder extra suiker, naar smaak.
Klop de slagroom tot je zachte pieken ziet verschijnen.
Strijk de slagroom van buiten naar binnen over de triffle.
Schaaf er witte chocola over. Mooi, het lijkt op sneeuw!