De boodschappen
150 gram cantuccini
20 gram boter
3 vrije uitloop eieren
een halve citroen
200 gram aardbeien
2 blaadjes gelatine
250 gram suiker
150 ml water
50 ml slagroom
50 gram extra aardbeien
Vandaag het recept voor een erg lekkere Franse aardbeien-bavarois, zonder bakken op een Italiaanse koekjesbodem.
Zo maak je aardbeien bavarois
Rol of sla met de deegroller de Cantuccini tot kruimels.
Smelt twee eetlepels boter en roer de kruimels er door.
Leg een bodem van vershoudfolie in de ringen.
Druk de koekkruimels aan tot een stevige bodem en zet ze opzij.
Bewaar de dooiers afgedekt in de ijskast tot morgen, voor het vanilleijs. Wrijf een halve citroen door een kom en klop daar de eiwitten in (tot er zachte pieken in ontstaan). Zo wordt elk spoortje vet uitgewist en krijg je het eiwit optimaal stijf geklopt.
Scheidt de eiwitten van de dooiers en klop ze stijf.
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.
Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf.
Mix de aarbeien kort tot moes en knijp de gelatineblaadjes uit.
Verhit de aardbeienmoes en los er roerend de uitgeknepen blaadjes gelatine in op.
Doe water & suiker in de pan, zet het laag op en roer tot de suiker opgelost is.
Zet de suikerstroop dan hoog en kook tot exact 115°c is bereikt.
Voeg de suikerstroop warm aan het eiwit toe.
Klop het suikerstroopje met een garde luchtig door het eiwit.
Als de suikerstroop is opgenomen in het eiwit ziet het er glanzend uit.
Schep de aardbeienmoes luchtig door het eiwit.
Meet de juiste hoeveelheid slagroom af.
Mix de slagroomroom tot zachte pieken.
Schep de slagroom snel en luchtig door de bavarois.
Pak de ringen erbij en schenk de bavarois er in.
Laat de bavarois twee uurtjes opstijven in de ijskast.
Verwijder het plasticfolie en druk de taartjes voorzichtig uit de ringen. Garneer ze met de extra aardbeien.
Nog lekkerder smaakt dit dessert met een bolletje vanille-slagroomijs!