voor de suikersiroop
425 g basterdsuiker
500 ml water
1 vanillestokje, merg
1½ eetlepel citroensap
voor de jellie
900 g rijpe aardbeien
7 gelatineblaadjes
Onze mini-monsterstjes een groot plezier doen is makkelijk, koop een pakje Jello en zij zijn happy. De mooi heldere, doorzichtige kleuren, de drillerige consistentie en het zoet vinden ze heerlijk! Maar met alle kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen die erin zitten is gezond natuurlijk iets heel anders! (Wat niet wil zeggen dat wij het bij uitzondering niet gebruiken) Daarom hier vandaag onze homemade, gezondere versie van aardbeien jelly ;))
Zo maak je aardbeien jelly
Maak eerst de suiker-siroop
Doe suiker en water in een steelpan.
Roer het vanille-schraapsel er door.
Zet de pan laag op en laat de suiker oplossen.
Neem de pan van het vuur en voeg het citroensap toe.
Roer het door en laat de siroop afkoelen.
Schenk de siroop in een afsluitbare pot.
Zet de pot in de ijskast voor later gebruik.
Zo maak je de jelly
Was, droog en verwijder de kroontjes van de aardbeien.
Breng de aardbeien in 570 ml siroop aan de kook, laat ze 10 min. sudderen.
Week de gelatine tot het zacht is terwijl de aardbeien iets afkoelen.
Wrijf het aardbeien-mengsel door een fijnmazige zeef.
Roer de zachte gelatine door de hete jelly tot het opgelost is.
Schenk de jelly in afsluitbare potjes of in vormpjes.
Zet de jelly een nachtje in de ijskast om te harden.
De potjes nemen we mee op onze picknick.
De puddinkjes zijn voor nu thuis!
NB Omdat het erg moeilijk is om de jellies uit de vormpjes te krijgen hebben we ze eerst bevroren!