Boodschappenlijst
400 gram aardbeien
200 ml verse slagroom
250 gram mascarpone
6 eetlepels fijne suiker
1 sinaasappel
150 gram lange vingers
Cakevorm 12x20cm
Een echt vaderdag-toetje uit Italië, een kruising tussen taart en ijs? Natuurlijk! We maken een aardbeien&slagroom semifreddo voor (o)pa. Niet vergeten, je moet dit toetje 2 uur voor je het wil eten uit de vriezer halen, dan kun je het gemakkelijk uit de vorm tillen aan het folie.
Zo maak je een aardbeien&slagroom semifreddo
Was de aardbeien.
Snij ze in schijfjes, hou er ± 5 apart.
Strooi er 2 eetlepels suiker over.
Schep de suiker door het fruit.
Zet de aardbeien 15 minuten opzij
Leg vershoudfolie in een bakvorm.
Pers de sinaasappel.
Laat de aardbeien uitlekken.
Vang het aardbeiensap op in een kom
Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker.
Mix tot je zachte pieken ziet.
Voeg de mascarpone toe en vouw het in.
Mix het tot een glad, luchtig mengsel.
Voeg het sinaasappelsap aan het aardbeiensap toe.
Voeg 2 eetlepels suiker en 50 ml water toe.
Roer en doop de lange vingers er in.
Leg de lange vingers in de vorm.
Bedek ze met het roommengsel.
Top met een laagje aardbeien.
Herhaal tot de vorm vol is.
Strijk een laag room bovenop.
Strijk de bovenlaag glad.
Leg de rest van de aardbeien er op.
Trek de vershoudfolie aan alle kanten naar boven en bedek de semifreddo er mee
Zet de semifreddo minstens 3 uur in de vriezer, liefst een nachtje.
Neem de semifreddo 2 uur voor je het wil eten uit de vriezer.
Superlekker! Fijne vaderdag vandaag!