Vandaag maken we aardbeiensiroop, om er later op de dag aardbeienmelk mee te maken. Morgen bakken we er hazenoren bij, dan is het feest compleet. Welk feest? Pasen natuurlijk, dat komt er nu snel aan.
Zo maak je aardbeiensiroop & aardbeienmelk
Doe aardbeien en suiker in een steelpan.
Pers een halve citroen uit.
Zeef het citroensap erbij in de pan.
Roer alles door elkaar en breng het aan de kook.
Laat de aardbeien zachtjes koken tot ze zacht zijn, blijf regelmatig roeren
Het kookvocht zal gaan schuimen.
Verwijder het schuim met een schuimspaan.
Blijf scheppen tot het vocht helder is.
Giet het mengsel in de keukenmachine.
Blend het mooi glad.
Zeef de aardbeiensiroop door kaasdoek.
Giet het in een flesje en laat het afkoelen.
Roer een eetlepel siroop door de melk.
Ook lekker In je yoghurt, vla of pap!
Morgen staat het recept voor de koekjes online