Boodschappenlijstje
500 ml verse slagroom
250 ml melk
5 gepasteuriseerde eidooiers
200 gram suiker
1 eetlepel honing
1 vanillestokje
4 kopjes versgezette espresso koffie
Affogato al caffè is een geliefd dessert in Italië, wij vinden het ook erg lekker! Voor de mini-monstertjes vergeten we de espresso, zij krijgen een bakje vanille roomijs waarmee ze heel tevreden zijn. We geven het recept van twee Italiaanse vriendinnen door voor mocht je zelf vanille roomijs willen maken. Heb je geen tijd of zin om ijs te maken? Dan kun je altijd een bak roomijs kopen en supersnel Affogato al caffè maken.
Zo maak je Affogato al caffè
Zet minstens 1 dag van tevoren de ijsmachine container in de vriezer!
Doe de melk en de slagroom in een steelpan.
Schraap een vanillestokje leeg en doe zaadjes en stok in de pan.
Roer alles door elkaar tot het goed gecombineerd is.
Doe eidooiers en suiker in de mixer.
Klop het door elkaar.
Breng het melk/roommengsel net aan de kook.
Neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje.
Schenk het hete melkmengsel over het koude eimengsel.
Roer het stevig door elkaar tot het één geheel is.
Doe de honing bij het mengsel en roer het er stevig door.
Zet het ijsmengsel terug op het vuur en laat het in 7-10 minuten indikken, terwijl je continue roert
Schenk het vanille-roomijsmengsel in een schone kom.
Laat afkoelen en dek het mengsel af met vershoudfolie.
Zet de kom een nachtje in de ijskast
Pak de ijsmachine erbij.
Vul de container.
Laat de machine 30 min. draaien.
Schep het ijs in een vriezerbakje.
Zet sterke espresso in een Italiaanse caffettiera.
Schep een bol ijs in een kopje en giet er hete espresso over.
Wij geven kleine Amarettikoekjes bij dit dessert. Goditi il tuo Affogato al caffè! - Geniet van je Affogato al caffè!