Boodschappenlijstje
3 vrije uitloop bio-eiwitten
190 gram fijne suiker
90 gram amandelmeel
geschaafde amandelen
Vanille- of mokka botercrème
200 gram boter, kamertemperatuur
170 gram poedersuiker
2 - 3 eetlepels volle melk
mokka- of vanille-extract, naar smaak
100 gram melkchocolade
Gisteren maakten we al bokkenpootjes, zo'n lekker en makkelijk te maken koekje! Vandaag gaan we met hetzelfde deeg een ander amandelkoekje maken en deze koekjes worden eikeltjes genoemd. Grappig want ze lijken in niets op een eikeltje. Als het koekje maar een naam heeft, denken wij, ze zijn iig superlekker! Het deeg maken kun je in het vorige blog stap voor stap zien, dus vandaag beginnen we met het opspuiten ;))
Zo maak je amandel-eikeltjes
Spuit cirkels van 4cm Ø op het bakpapier, strooi er amandelschilfers op.
Bak de koekjes in 10 - 12 minuten lichtbruin in een 180°C voorverwarmde oven.
Laat de koekjes even afkoelen op de plaat, pel ze dan voorzichtig van het papier.
Laat ze op een rooster helemaal afkoelen en maak intussen de botercrème.
Zo maak je de vanille of mokka-botercréme vulling
Kleine opmerking: een Amerikaans recept, dus wel erg zoet!
Klop de boter in minstens 5 minuten romig.
Zeef intussen de poedersuiker.
Schraap langs de randen en klop nog even.
Voeg de suiker in gedeelten toe en klop nog 5 minuten.
Doe de melk erbij en klop het door.
Voeg het vanille- of mokka-extract toe en klop het door.
Klop tot je botercrème zacht en glad is.
Schep de botercrème in een spuitzak.
Spuit wat botercrème op een koekje.
Druk er een tweede koekje op.
Maak de koekjes af met chocolade
Hak de chocolade in kleine stukjes.
Smelt de chocolade au bain marie.
Roer de chocolade even door.
Doop de koekjes er in.
Laat de chocolade in de ijskast harden.
En lekker dat die amandel-eikeltjes zijn!