De boodschappen (+/- 18 koekjes)
2 vrije uitloop eieren
170 gram fijne suiker
170 gram amandelmeel
1 eetlepel Amaretto
Meer over Gino D'acampo
Vandaag maken we supersnel en heel simpel Amaretti. De lekkerste Italiaanse koekjes naar een recept van Gino D'acampo voor bij de espresso of de thee. We maken ze voor mamma want zondag is het moederdag!
Zo maak je Amaretti-koekjes
Verwarm de oven voor op 170°C
Scheid het eiwit van de dooiers.
Klop het eiwit stijf.
Voeg langzaam de suiker toe.
Voeg dan het meel langzaam toe.
Stop met mixen en roer het deeg door.
Vouw nu de Amaretto in het deeg.
Bekleedt het bakblik met bakpapier.
Schep hoopjes deeg op het papier +/- 2 cm van elkaar.
Schuif het bakblik in het midden van de oven.
De koekjes zullen uitlopen naar ongeveer dubbel de grootte.
Neem de koekjes na 12 - 15 minuten uit de oven.
Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
Heerlijk, bros van buiten, taai van binnen!
Klaar is je eetbare cadeautje voor mamma.
Zo'n mooi doosje koop je leeg bij de banketbakker. Fijne moederdag!