Voor 8 broodjes
480 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel koosjer zout
1 theelepel suiker
90 gram boter, in blokjes
+/- 200 ml koude melk
Ananassaus
250 - 500 gram verse ananas, in blokjes
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel Dijon mosterd
Serveer met
250 gram kaas (naar jouw smaak)
250 gram boerenham (of je favoriete soort ham)
We bakken zelf broodjes die we beleggen met ham, kaas en ananas-saus. In Amerika worden deze broodjes biscuits genoemd en ze worden meestal gegeten met 2 gepaneerde, gefrituurde kippenpootjes. Dan bestel je 2 piece and a biscuit :)) Wij zijn geen liefhebber van biscuits met gefrituurde kip, dus deze vallen bij ons veel beter in de smaak. We maken een half recept, voor bij de lunch.
Zo maak je deze Amerikaanse broodjes
Verwarm de oven voor op 200°C / 220°C hetelucht, leg bakpapier op de bakplaat
Mix de eerste 3 ingredienten door elkaar.
Doe de boterblokjes bij het meelmengsel.
Mix het tot je korrels ter grote van rijst hebt.
Voeg langzaam de melk toe en mix het door.
Dan vormt er een deeg.
Kneed het kort met de hand.
Rol het uit tot 2.5cm dikte.
Steek cirkels uit van 2.5cm dikte.
Leg de broodjes op de bakplaat.
Bak ze in +/- 15 minuten lichtbruin.
Laat de broodjes afkoelen.
Terwijl de broodjes (biscuits) afkoelen maak je de ananassaus
Snij de ananas klein.
Doe in een pan met mosterd en suiker.
Breng de ananas tegen de kook.
Zet het gas laag en laat het mengsel 5 minuten zachtjes sudderen
Snij de broodjes open en beleg ze met kaas en ham.
Schep ananassaus op de paasbroodjes en serveer ze open of dicht.
Fijne zondag en geniet er van!