Icon en

Dagje Amsterdam

een mei-vakantie-uitje
Info, Lente en Vakantie- & weekenduitjes
Holtkamp bonbons sidepic

Bezochte Amsterdamse winkels

Holtkamp Patisserie
Vijzelgracht 15,
1017 HM Amsterdam,


Van Stapele Koekmakerij
Heisteeg 4
1012 WC Amsterdam

Van stapele koekjes sidepicll

In tijden van Covid-19 is er niet veel keus aan uitjes met de kids, bijna alles is nog dicht. Maar wat een geluk, net in de meivakantie gaan de winkels open! Daarom plannen we als Rotterdammers een weekendje Amsterdam. Helemaal in lijn met de covidregels, met onze maskers bij de hand!

Bij een weekendje Amsterdam hoort natuurlijk een bezoekje aan Patisserie Holtkamp, dat staat bovenaan de to-do-lijst bij snazzie! De croquetjes en de taartjes zijn om op te eten! Natuurlijk nemen we ook iets mee naar huis.

Amsterdam dagtrip 01
Amsterdam dagtrip 02
Amsterdam dagtrip 03
Amsterdam dagtrip 04

We tuffen met een sloep via de grachten naar het centrum van Amsterdam en de zon schijnt lekker. Tijdens de korte wandeling naar Patisserie Holtkamp lopen we plotseling in de druipende regen, maar we geven niet op. Bij de winkel aangekomen staat er een flinke rij, maar de mini-monsters zitten er niet mee. Ze wachten geduldig tot we aan de beurt zijn. Het is het wachten meer dan waard!

Amsterdam dagtrip 05
Amsterdam dagtrip 06

Onze tweede stop is Van Stapele Koekmakerij, een winkel met één bijzondere lekkernij. Geen croquette dit keer maar een chocoladekoek, die door sommige mensen de lekkerste koek van Nederland wordt genoemd. Zoek niet naar iets anders want deze winkel verkoopt echt maar 1 product, namelijk de chocoladekoek.

Wat een leuk weekend was het, we hebben ons prima geamuseerd! Heerlijk varen en rondlopen door Amsterdam, lekker gegeten en gedronken.

Het weekend is voorbij gevlogen maar thuis genieten we na met alle lekkere aankopen. Thee met gebak erbij in de tuin en dan wordt het weer huiswerk maken want school begint nu snel ;))

Nog een fijne voortzetting van de meivakantie allemaal!