Boodschappenlijstje
300 gram verse ananas, gepeld en in stukjes
150 gram verse of bevroren frambozen
2x 60 ml water
2x 2 theelepels rietsuiker
Ook nodig
houten ijslolliestokjes
vormpjes of bekertjes
IJslollies van vers fruit gemaakt zijn het lekkerst! Ook fijn, ze zijn makkelijk te maken en kinderen kunnen helpen. Zet de ananas- frambozen ijslollies een nachtje in de vriezer en de volgende dag zijn ze klaar om uit te delen. We maken natuurlijk ook wat ananas ijslollies, duh ;) Lekker en gezond!
Zo maak je zelf ananas-frambozen ijslollies
Snij de ananas en laat de frambozen wat ontdooien.
Doe de stukjes ananas en de suiker in de keukenmachine.
Voeg het water er aan toe en draai het deksel op de machine.
Maal de ananasstukjes maar niet helemaal glad.
Giet het ananas mengsel in de vormpjes.
Schenk de vormpjes tot 2/3 vol.
Steek er stokjes in met wasknijpers erop.
Op deze manier blijven de stokjes mooi rechtop staan
Zet de ijsvorm in de vriezer en laat zo 1-2 uur staan.
Doe dan de frambozen met de suiker in de keukenmachine.
Voeg het water toe en blend de frambozen, maar niet te glad.
Zeef de pitjes uit het frambozenmengsel en vul de vormpjes op.
Zet de vormpjes afgedekt in de vriezer, laat ze minstens twee uur staan.
Wij laten de ananas-frambozenijsjes liever een nachtje invriezen.
Hou de vormpjes enkele seconden onder heet kraanwater, dan komen de ijslollies er perfect uit