De boodschappen
1 Spaanse honing meloen
1 grote ananas
500 gram geleisuiker speciaal
halve citroen
Schoon fruit in gewicht
625 gram meloen
625 gram ananas
500 gram geleisuiker speciaal
Wil je meer jam maken? Even rekenen!
Een heerlijke combinatie, Spaanse honingmeloen&ananas. Je kunt er een lekker zomerse, zoete jam van maken. Als je de jam niet te zoet wil maken gebruik je geleisuiker speciaal, dan is je jam mooi in balans met het zoete fruit. Geleisuiker speciaal is half zo zoet als gewone geleisuiker.
Kijk een hier voor meer info over de honingmeloen
Maak de ananas schoon en snij de ringen klein.
Doe de kleine blokjes ananas in een grote pan.
Snijdt de honingmeloen in de lengte door midden.
Verwijder de pitten en snij de meloen in blokjes.
Weeg het schone fruit en doe het in de pan.
Pers de halve citroen en voeg het sap aan het fruit toe.
Roer de geleisuiker door het fruit en zet de pan laag op.
Breng het mengsel aan de kook en laat het 1 minuut hard doorkoken.
Draai het gas uit, laat de pan even staan. Verwijder het schuim met een schuimspaan.
Vind je het fruit te grof zet dan kort de staafmixer in de pan.
Schenk de gesteriliseerde potten bijna tot aan de rand vol. Draai ze stevig dicht, laat ze 5 minuten ondersteboven staan en draai de potten om.
Plak de inhoud&datum op de pot. Bewaar de jam koel & donker. Ongeopend blijft jam een half jaar lang goed. Geopend bewaar je de jam in de ijskast.
Zo'n zomerse jam smaakt in de winter ook heerlijk!