Boodschappenlijst
1 krop andijvie
2 nectarines
1 zakje mini-mozzarella bolletjes
100 gram spekblokjes
1 eetlepel vloeibare honing
1 eetlepel witte wijn azijn
2 eetlepels (extra vergine) olijfolie
1 eetlepel mosterd
versgemalen zwarte peper & zeezout, naar smaak
1 eetlepel zonnebloemolie
optioneel: rood uitje en teentje knoflook
Met een grote stronk andijvie, vers van het land via Rechtstreex gingen we op zoek naar een andijvierecept. We maakten al andijvie met een bal gehakt, dat is zeer geliefd bij snazzie maar alleen de helft van de stronk andijvie werd gebruikt. De stronk was echt mega en rauwe andijvie is zo lekker, vooral als het net weer in seizoen is. Door een tip kwamen we op een oud recept van Francesca Kookt. We maken zelden of nooit recepten van Nederlandse websites omdat iedereen die zelf al kent maar het recept voor haar rauwe andijviesalade zag er inderdaad lekker uit.
Zo maak je Francesca's rauwe andijvie salade met gegrilde nectarines
Eerst de voorbereiding
Snij de andijvie grof.
Was het in ijswater, laat goed uitlekken!
Maak de nectarines schoon en snij ze dik.
Laat de mozzarella uitlekken.
Zo maak je de dressing
Roer honing, mosterd, olijfolie en azijn door elkaar.
Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.
Roer de dressing goed door elkaar en zet opzij tot later.
Zo maak je de salade
Verhit de ingevette grilpan.
Gril de nectarines.
Bak het spek in eigen vet.
Onze nectarines zijn iets te rijp ;))
Leg de andijvie op een grote schaal, leg er kaas en spek op.
Verdeel de gegrilde nectarines over de salade en schenk er dressing op.
De salade was oké maar niet zo smakelijk als we verwachtten. Een last-minute fijngehakt rood uitje door de andijvie en een teentje knoflook in de dressing fleurden de boel al meteen wat op. Volgende keer vervangen we de mozzarella door een pittige kaas, met de gummi-balletjes blijft het toch iets missen. Maar dat is onze mening, oordeel vooral zelf!