Boodschappenlijstje
150 gram zachte lichtbruine basterdsuiker
100 gram Sultana rozijnen
125 ml (mout)azijn
2 grote handappels, zonder klokhuizen
3 tomaten
1 ui, fijngehakt
Vandaag maken we Britse appel-chutney omdat we morgen Britse toast met gegrilde bacon en kaas willen eten, liever gezegd rarebit zoals ze in het Verenigd Koninkrijk zeggen. Beide gerechten zijn simpel te maken - in het weekend - en erg lekker als lunch of als een snack in de namiddag, als de lunch erbij ingeschoten is ;) Maak je het liever in 1 keer, ook prima, het volledige recept kun je al downloaden.
Zo maak je appel-chutney
Steriliseer de pot(ten) en verhit een grote koekenpan op laag vuur.
Was en snij de appels en tomaten grof, hak de ui fijn.
Verhit suiker en sultana's tot de suiker net smelt,
Voeg de azijn toe en kook tot het helemaal is opgelost
Voeg fruit toe als suiker en rozijnen zijn gekarameliseerd.
Roer de groenten en het fruit erdoor en kook alles nog +/- 10 minuten.
Zet de gesteriliseerde potten klaar, omgekeerd op een theedoek.
Schep de chutney - als groenten en fruit zacht - zijn in de pot.
Sluit de pot goed af en zet hem 5 minuten ondersteboven.
Laat de chutney helemaal afkoelen en bewaar het koel en donker.
Hebben nu al zin in de bacon- en kaastosties!