SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Appel-chutney

morgen maken we rarebit
Lunch, Brits, Bijgerecht, Met vers fruit en Met verse groenten
Apple chutney sidepic

Boodschappenlijstje
150 gram zachte lichtbruine basterdsuiker
100 gram Sultana rozijnen
125 ml (mout)azijn
2 grote handappels, zonder klokhuizen
3 tomaten
1 ui, fijngehakt

Apple chutney sidepicll

Vandaag maken we Britse appel-chutney omdat we morgen Britse toast met gegrilde bacon en kaas willen eten, liever gezegd rarebit zoals ze in het Verenigd Koninkrijk zeggen. Beide gerechten zijn simpel te maken - in het weekend - en erg lekker als lunch of als een snack in de namiddag, als de lunch erbij ingeschoten is ;) Maak je het liever in 1 keer, ook prima, het volledige recept kun je al downloaden.

Zo maak je appel-chutney

Steriliseer de pot(ten) en verhit een grote koekenpan op laag vuur.

Apple chutney 01
Apple chutney 02
Apple chutney 03
Apple chutney 04

Was en snij de appels en tomaten grof, hak de ui fijn.

Verhit suiker en sultana's tot de suiker net smelt,

Voeg de azijn toe en kook tot het helemaal is opgelost

Voeg fruit toe als suiker en rozijnen zijn gekarameliseerd.

Apple chutney 05
Apple chutney 06
Apple chutney 07

Roer de groenten en het fruit erdoor en kook alles nog +/- 10 minuten.

Zet de gesteriliseerde potten klaar, omgekeerd op een theedoek.

Schep de chutney - als groenten en fruit zacht - zijn in de pot.

Apple chutney 08
Apple chutney 09

Sluit de pot goed af en zet hem 5 minuten ondersteboven.

Laat de chutney helemaal afkoelen en bewaar het koel en donker.

Hebben nu al zin in de bacon- en kaastosties!