Boodschappenlijstje
1 rol vers bladerdeeg
1/2 sinaasappel
1 eetlepel honing of ahornsiroop (vegan)
½ eetlepel fijne suiker
1 eetlepel bloem
2 - 3 bio-appel, ongeschild
2 stevige bio-peren, ongeschild
1 vrije uitloop bio-ei
Optioneel:
1 eetlepel grof gehakte tijmblaadjes
250ml slagroom
geklopt met 2 eetlepels fijne suiker
In het herfstmagazine van Ekoplaza vonden we dit lekkere recept voor een Galette met appels en peren, dat we graag met je willen delen. Een echte oktober aanrader want appel en peren zijn nu op z'n lekkerst. De Galette ziet er ook nog een spectaculair uit maar is eigenlijk heel makkelijk te maken. Wij zijn gelijk begonnen en proberen het recept alvast voor jullie uit. :))
Zo maak je een Galette met appel en peer
Verwarm de oven voor op 180°C
Rol het deeg uit en snij het uit met een ruime marge.
Snij het deeg min of meer rond en prik er gaatjes in.
Doe het sinaasappelsap in een grote kom.
Roer er honing, suiker en bloem door.
Was het fruit goed en droog het.
Snij appel en peer in halve dunne schijfjes.
Bedek de schijfjes goed met het mengsel.
Maak een cirkel van fruit op het bladerdeeg, laat rondom een marge van 2 cm, rol de rand naar binnen en duw de Galette in een ronde vorm
Druk appel en peer in de deegbodem, de schil omhoog.
Klop het ei los en bestrijk de rand er mee.
Bak de galette in 25-30 minuten goudbruin.
Laat de Galette afkoelen op een rooster.
Klop terwijl de galette afkoelt de slagroom stijf.
Snij de galette in punten en geef er (net als wij) slagroom bij.
Of bestrooi de Galette met verse tijm, ook lekker!