SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Appel/toffee muffins

smaken extra lekker in de herfst
Met appels, Herfst en Muffins
Appel toffee muffin side
De boodschappen
150 gram bloem
10 gram bakpoeder
mespunt zout
50 gram gesmolten boter
40 gram suiker
120 ml melk
2 vrije uitloop eieren
een theelepel kaneel
2 elstar appels
100 gram toffees
Appletoffeemuffins02
Heerlijke muffins voor in de herfst, appel-toffee muffins! Heel snel&simpel maak je ze, grotere kids bakken ze helemaal zelf, met een oogje in het zeil natuurlijk. Kleinere kids kunnen fijn helpen en dan eten we ze tot de laatste kruimels op. Zo lekker zijn ze!
Appel toffee muffin 02
Appel toffee muffin 03
Appel toffee muffin 04
Doe de eieren, suiker en melk in een grote kom.
Laat de boter langzaam smelten.
Mix alles elektrisch tot het mengsel schuimig is.
Appel toffee muffin 06
Appel toffee muffin 07
Appel toffee muffin 10
Appel toffee muffin 12
Meet en weeg de droge ingrediënten af.
Zeef ze allemaal tegelijk bij de mix.
Roer alles snel doorelkaar.
Schil de appels en snij ze in blokjes.
Verwarm de oven voor op 190°c.

Gebruik een cupcakeblik met daarin papieren vormpjes.

Appel toffee muffin 13
Appel toffee muffin 14
Appel toffee muffin 15
Appel toffee muffin 16
Vul de vormpjes met een bodempje beslag en druk er appel in.
Hak de zachte toffees ook in kleine stukjes.
Verdeel de stukjes toffee over de appel in de muffin.
Dek de muffinvormpjes af met een laagje beslag.
Appel toffee muffin 17
Appel toffee muffin 18
Appletoffeemuffins01
Plaats het bakblik 25 - 30 minuten in het midden van de oven.
Als de muffins goudbruin en goed gerezen zijn haal je ze uit de oven.
Laat de muffins op een rek afkoelen. Eet ze warm of koud.