De boodschappen
150 gram bloem
10 gram bakpoeder
mespunt zout
50 gram gesmolten boter
40 gram suiker
120 ml melk
2 vrije uitloop eieren
een theelepel kaneel
2 elstar appels
100 gram toffees
150 gram bloem
10 gram bakpoeder
mespunt zout
50 gram gesmolten boter
40 gram suiker
120 ml melk
2 vrije uitloop eieren
een theelepel kaneel
2 elstar appels
100 gram toffees
Heerlijke muffins voor in de herfst, appel-toffee muffins! Heel snel&simpel maak je ze, grotere kids bakken ze helemaal zelf, met een oogje in het zeil natuurlijk. Kleinere kids kunnen fijn helpen en dan eten we ze tot de laatste kruimels op. Zo lekker zijn ze!
Doe de eieren, suiker en melk in een grote kom.
Laat de boter langzaam smelten.
Mix alles elektrisch tot het mengsel schuimig is.
Meet en weeg de droge ingrediënten af.
Zeef ze allemaal tegelijk bij de mix.
Roer alles snel doorelkaar.
Schil de appels en snij ze in blokjes.
Verwarm de oven voor op 190°c.
Gebruik een cupcakeblik met daarin papieren vormpjes.
Vul de vormpjes met een bodempje beslag en druk er appel in.
Hak de zachte toffees ook in kleine stukjes.
Verdeel de stukjes toffee over de appel in de muffin.
Dek de muffinvormpjes af met een laagje beslag.
Plaats het bakblik 25 - 30 minuten in het midden van de oven.
Als de muffins goudbruin en goed gerezen zijn haal je ze uit de oven.
Laat de muffins op een rek afkoelen. Eet ze warm of koud.