Boodschappenlijstje
240 gram bloem
2 eetlepels lichtbruine suiker
1 theelepel bakpoeder
een snufje zout
240 ml volle melk
1 vrije uitloop bio-ei (L)
1 middelgrote appel, geraspt
1 eetlepel ongezouten boter + extra
Om te serveren: ahornsiroop
Het is herfst en we bakken pannenkoeken met appel, want appels horen bij oktober. De pannenkoeken zijn Amerikaans, ze worden met drie tegelijk in de koekenpan gebakken. Dat gaat lekker snel en we houden ze in de oven warm, als ze gebakken zijn. Er bij geen Hollandse stroop maar Maple Syrup!
Zo bak je appel-pannenkoeken
Doe meel, suiker, bakpoeder en zout in een ruime kom.
Roer alles door elkaar tot het goed gemengd is.
Meet de melk af in een andere kom en voeg ei en vanille toe,
Klop het door elkaar tot het mengsel schuimig is.
Schil de appel en verwijder het klokhuis
Snij de appel in vieren en rasp hem grof.
Roer het melkmengsel door hewt meelmengsel.
Let op! Het beslag hoort wat kleine en grotere klontjes te hebben; probeer ze niet glad te roeren!
Zo ziet het beslag er uit.
Voeg de appel aan het beslag toe.
Schep de appel voorzichtig door.
Smelt een klontje boter in de pan.
Bak de pannenkoeken 1 - 2 minuten tot er bubbeltjes op verschijnen, draai ze dan om en bak de andere kant 1 - 1.5 minuut
Verwarm de oven voor op 100°C en zet er een bord in
Doe met een ijsschep het beslag in de pan.
Bak de pannenkoeken goudbruin.
Hou de pannenkoeken warm in de oven.
Neem de appel-pannenkoeken uit de oven als het beslag op is.
Serveer de pannenkoeken meteen, met ahornsiroop naar smaak.
Fijne herfst!