Icon en

Appels plukken

ons laatste herfstvakantie-uitje
Info, Vakantie-uitjes en Herfst

Wat? Appels en / of peren plukken in Boomgaard De Buitenhof

Waar? Zorg Boerderij de Buytenhof
Rijsdijk 98
3161 EW RHOON


Wanneer? Dinsdag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur

Meer info >> De Buytenhoftichting De Buytenhof
Rijsdijk 98
3161 EW RHOON

Buytenhof appels plukken 00

Heel dicht bij Rotterdam vind je 1 van onze allerliefste uitjes: Zorgboerderij De Buytenhof. In de herfstvakantie maar ook in de andere seizoenen gaan we er graag naar toe. Op deze herfstochtend is het lekker fris buiten en nog heel rustig op De Buytenhof. Zo heerlijk om 's morgens vroeg met de kids zelf appels en/of peren te plukken! Je mag hier onbekommerd rondlopen waar je maar wil en alles bekijken wat er te zien is. En dat is heel wat!

Buytenhof appels plukken 02
Buytenhof appels plukken 02
Buytenhof appels plukken 03

Vandaag zijn de peren even op maar dat is voor ons geen probleem want we komen speciaal voor de appelpluk, we willen daarna relaxed buiten lunchen en dan met de kids lekker rond te struinen over de hele boerderij. We bezoeken de wollige varkens, we bekijken de grote kisten met appels die met de plukmachine geplukt zijn en voor onze kleinste bekijken we wat hij het allermooist vindt, de tractors!

De grotere kids kunnen intussen (onder begeleiding) zelf appelmoes maken, dit is ook een geliefde herfstbezigheid want alle plekjes zijn snel bezet. De pluktuin met bloemen is nu helaas gesloten maar in het voorjaar kunnen we weer volop bloemen plukken en dan zijn er workshops bloemschikken. In de zomer kun je frambozen, aardbeien en kersen plukken en in de winter worden workshops Italiaans koken gegeven en er worden vuurtjes gestookt voor de kids, waarop je marsmellows kunt roosteren.

Buytenhof appels plukken 04
Buytenhof appels plukken promo

Tot slot brengen we een bezoekje aan de boerderijwinkel omdat ze daar het lekkerste sapjes verkopen en ook heerlijke aardappelen, groenten en verse kaas. We nemen ook een mooi Buytenhof-kistje mee, voor onze appels. Dan is het tijd om naar huis te gaan. Nu is niet meer zo rustig op de boerderij, het speeltuintje zit helemaal vol en er staat een lange rij bij de appelmandjes maar wij hebben een heerlijke dag gehad vandaag en morgen bakken we appeltaart! ;)