Boodschappenlijstje
225 gram goud reinetten
½ citroen, alleen rasp
2 eetlepels koud water
1 eetlepel boter
1 theelepel fijne suiker
ook nodig
gesteriliseerde, goed afsluitbare pot
Vandaag maken we een klassiek Hanukkah bijgerecht, appelsaus. Want morgen willen we Latkes bakken, net zoals in het boek dat we woensdag nog eens gaan lezen. De lekkere aardappelpannenkoekjes (Latkes) worden traditioneel gegeten met zure room of appelsaus. Wij kiezen voor appelsaus voor de mini-monsters, maar allebei kan ook.
Zo maak je appelsaus voor Hanukkah
Was en schil de appels, verwijder het klokhuis.
Snij de appels klein en rasp de citroenschil er over.
Doe het water bij de appels en breng aan de kook.
Doe de deksel op de pan en laat de appels sudderen tot ze zacht zijn
De appels zijn zacht, voeg de boter toe.
Voeg ook de suiker aan de apples toe.
Roer alles heel goed door elkaar maar niet glad.
Neem een schone, gesteriliseerde weckpot.
Schenk de appelsaus in de pot.
Sluit de pot en laat afkoelen.
Zet de afgekoelde pot in de ijskast.
Roer de appelsaus voor het serveren even door.
De appelsaus smaakt lekker fris en vers en ruikt ook heerlijk!
Gelukkige Hanukkah!