Icon en

Appelsaus voor Hanukkah

en we maken ook Latkes
Bijgerecht, Met vers fruit, Chanoeka en Joods
Apple sauce sidepic

Boodschappenlijstje                              
225 gram goud reinetten
½ citroen, alleen rasp
2 eetlepels koud water
1 eetlepel boter    
1 theelepel fijne suiker    

 ook nodig
gesteriliseerde, goed afsluitbare pot

Apple sauce sidepicll

Vandaag maken we een klassiek Hanukkah bijgerecht, appelsaus. Want morgen willen we Latkes bakken, net zoals in het boek dat we woensdag nog eens gaan lezen. De lekkere aardappelpannenkoekjes (Latkes) worden traditioneel gegeten met zure room of appelsaus. Wij kiezen voor appelsaus voor de mini-monsters, maar allebei kan ook.

Zo maak je appelsaus voor Hanukkah

Apple sauce 01
Apple sauce 02
Apple sauce 03

Was en schil de appels, verwijder het klokhuis.

Snij de appels klein en rasp de citroenschil er over.

Doe het water bij de appels en breng aan de kook.

Doe de deksel op de pan en laat de appels sudderen tot ze zacht zijn

Apple sauce 04
Apple sauce 05
Apple sauce 06
Apple sauce 07

De appels zijn zacht, voeg de boter toe.

Voeg ook de suiker aan de apples toe.

Roer alles heel goed door elkaar maar niet glad.

Neem een schone, gesteriliseerde weckpot.

Apple sauce 08
Apple sauce 09
Apple sauce 10

Schenk de appelsaus in de pot.

Sluit de pot en laat afkoelen.

Zet de afgekoelde pot in de ijskast.

Apple sauce 11
Apple sauce home

Roer de appelsaus voor het serveren even door.

De appelsaus smaakt lekker fris en vers en ruikt ook heerlijk!

Gelukkige Hanukkah!