Boodschappenlijstje
1 rol bladerdeeg
50 gram fijne suiker
2 theelepels kaneel
poedersuiker, om te bestuiven
Dit Franse koekje wordt gemaakt van bladerdeeg en in dit recept legt Paul Hollywood precies uit hoe je dat zelf kunt maken. Dat gaan we nog weleens doen maar niet vandaag. Vandaag maken we snel en simpel Arlettes met kant&klaar bladerdeeg. Zijn ze even lekker, dat weten we niet maar daar hopen we wel op :)) Je kunt het complete recept bovenaan deze pagina iig downloaden, als je het wil proberen.
Zo maak je Arlettes
Rol het bladerdeeg uit
Doe kaneel en suiker in een kom.
Roer het door elkaar.
Strooi het over het bladerdeeg.
Rol het deeg op van de korte kant.
Verpak het opgerolde deeg in vershoudfolie en laat het 10 minuten koelen in de ijskast
Verwarm de oven voor op 200°C / 180°C hete lucht
Pak het deeg erbij.
Strooi poedersuiker op je werkplek.
Snij schijfjes van 1cm dikte.
Rol ze dun uit.
Wij steken de koekjes uit.
Leg de koekjes op de bakplaat.
Bak de koekjes 5 minuten
Draai de koekjes voorzichtig om en bak ze nog 3-4 minuten
Laat de Arlettes even afkoelen.
Wij gaan alvast koffie zetten!