Icon en

Arlettes

een Frans koekje van Paul Hollywood
Frans en Koekjes
Arlettes sidepic

Boodschappenlijstje
1 rol bladerdeeg
50 gram fijne suiker
2 theelepels kaneel
poedersuiker, om te bestuiven

Arlettes homepage

Dit Franse koekje wordt gemaakt van bladerdeeg en in dit recept legt Paul Hollywood precies uit hoe je dat zelf kunt maken. Dat gaan we nog weleens doen maar niet vandaag. Vandaag maken we snel en simpel Arlettes met kant&klaar bladerdeeg. Zijn ze even lekker, dat weten we niet maar daar hopen we wel op :)) Je kunt het complete recept bovenaan deze pagina iig downloaden, als je het wil proberen.

Zo maak je Arlettes

Rol het bladerdeeg uit

Arlettes 01
Arlettes 02
Arlettes 03
Arlettes 04

Doe kaneel en suiker in een kom.

Roer het door elkaar.

Strooi het over het bladerdeeg.

Rol het deeg op van de korte kant.

Verpak het opgerolde deeg in vershoudfolie en laat het 10 minuten koelen in de ijskast

Verwarm de oven voor op 200°C / 180°C hete lucht

Arlettes 05
Arlettes 06
Arlettes 07

Pak het deeg erbij.

Strooi poedersuiker op je werkplek.

Snij schijfjes van 1cm dikte.

Arlettes 08
Arlettes 09
Arlettes 10
Arlettes 11

Rol ze dun uit.

Wij steken de koekjes uit.

Leg de koekjes op de bakplaat.

Bak de koekjes 5 minuten

Draai de koekjes voorzichtig om en bak ze nog 3-4 minuten

Arlettes 12
Arlettes 13

Laat de Arlettes even afkoelen.

Wij gaan alvast koffie zetten!