Boodschappen
125 gram tarwebloem
75 gram boter (kamertemperatuur)
75 gram fijne suiker
1/3 vrije uitloop ei (kamertemp.)
½ theelepel vanille essence
½ theelepel bakpoeder
blauwe eetbare verf
blauwgekleurde decoratiesuiker
lichtblauwe smarties
lichtblauw rolfondant
zilveren suikerparels
zilver glitter
Ook al lezen we Assepoester deze maand niet voor, ze mag toch eigenlijk niet ontbreken bij de Disney prinsessen die nog komen. Daarom vinden we het toch leuk om haar koekjes te bakken. Het zijn (natuurlijk!) onze bekende vanillekoekjes, de grote favoriet van de mini-monstertjes. Om toch een beetje variatie te brengen, dat zit hem in de vorm van het koekje en de decoratie die verandert ;) Vandaag bakken we Assepoester-schoentjes.
Zo maak je Assepoester-schoentjes
Mix boter met suiker tot het romig en bleek van kleur is.
Mix 1/3 geklopt ei en de vanille door het botermengsel.
Zeef meel en bakpoeder erbij en mix het in delen door.
Kneed het kruimelige deeg snel met de hand glad.
Vorm een bal van het deeg.
Verpak het in vershoudfolie.
Zet het minstens 1 uur in de ijskast.
Verwarm de oven voor tot 170°C
Kneed het deeg snel door en steek de schoentjes uit.
Leg de koekjes op bakpapier op de bakplaat.
Zet de koekjes 20 minuten in de ijskast.
Bak de koekjes in 10 - 12 minuten lichtbruin.
Laat de schoentjes even op de plaat rusten, dan afkoelen.
Verf de helft van de schoentjes blauw, bestrooi met suiker.
Steek fondant uit, plak het op en strooi er glitter op.
Plak op de blauwe schoentjes smarties, op de lichtblauwe parels.
Nu pakken we het Koninklijke Servies en drinken we thee!