SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

(Aziatische) Perensaus

simpel en lekker!
Chanoeka, Winter, Bijgerecht, Aziatisch, Met vers fruit en Sauzen
Perensaus sidepic

Boodschappenlijst
500 gram (Aziatische) peren
1 kleine appel
2 eetlepels water
1½ theelepel citroensap
½ theelepel vanille-extract
¼ theelepel gemalen kaneel
een snufje koosjer zout

Perensaus home

Voor bij de Latkes die we morgen maken vonden we dit recept voor Aziatische perensaus. De Joodse keuken ondergaat ook moderne invloeden en wij houden van fusion. Maar geen Aziatische peer te vinden, en dat in Rotterdam, de melting pot van Nederland! Geen idee of het seizoen verkeerd is of dat de peren op waren.

Hier iig het originele recept. Wij vonden de saus van Conference peren ook erg lekker en de mini-monster ook! Volgende keer nemen we een kilo peren :)) Hopelijk zijn er dan Aziatische!

Zo maak je (Aziatische) Perensaus

Perensaus 01
Perensaus 02
Perensaus 03
Perensaus 04

Maak peren en appel schoon.

Snij ze grof.

Voeg citroen, kaneel en vanille toe.

Doe het water er bij.

Perensaus 05
Perensaus 06
Perensaus 07

Breng het aan de kook.

Zet het laag en dek af.

Roer ongeveer elke 10 minuten.

Laat het fruit zo ongeveer 30 - 40 minuten zachtjes koken, tot het zacht is maar check tussendoor dat het niet droog kookt!

Perensaus 08
Perensaus 09
Perensaus 10
Perensaus 11

Laat het fruit afkoelen.

Doe het in een blender.

Blend het glad.

Schenk in een afsluitbare pot.

Perensaus 12
Perensaus home

Zet het in de ijskast tot gebruik, morgen volgt het recept voor Latkes!