Boodschappenlijst
500 gram (Aziatische) peren
1 kleine appel
2 eetlepels water
1½ theelepel citroensap
½ theelepel vanille-extract
¼ theelepel gemalen kaneel
een snufje koosjer zout
Voor bij de Latkes die we morgen maken vonden we dit recept voor Aziatische perensaus. De Joodse keuken ondergaat ook moderne invloeden en wij houden van fusion. Maar geen Aziatische peer te vinden, en dat in Rotterdam, de melting pot van Nederland! Geen idee of het seizoen verkeerd is of dat de peren op waren.
Hier iig het originele recept. Wij vonden de saus van Conference peren ook erg lekker en de mini-monster ook! Volgende keer nemen we een kilo peren :)) Hopelijk zijn er dan Aziatische!
Zo maak je (Aziatische) Perensaus
Maak peren en appel schoon.
Snij ze grof.
Voeg citroen, kaneel en vanille toe.
Doe het water er bij.
Breng het aan de kook.
Zet het laag en dek af.
Roer ongeveer elke 10 minuten.
Laat het fruit zo ongeveer 30 - 40 minuten zachtjes koken, tot het zacht is maar check tussendoor dat het niet droog kookt!
Laat het fruit afkoelen.
Doe het in een blender.
Blend het glad.
Schenk in een afsluitbare pot.
Zet het in de ijskast tot gebruik, morgen volgt het recept voor Latkes!