Boodschappenlijstje
½ rol bladerdeeg
100 gram pecorino romano, geraspt
50 gram mozzarella, verkruimeld
4 plakjes bacon
wat olie, om in te bakken
1 vrije uitloop bio-ei, losgeklopt
Een traditioneel Brits hartig hapje is de Cheese & Bacon Palmier, een lekker hartige snack die door de mini-monsters - warm of koud - ook graag gegeten wordt. We pakken ze in voor een picknick want buiten in de zon smaken ze extra lekker!
Zo maak je Bacon & kaasvlinders
Rasp en verkruimel de kaas.
Bak de bacon krokant.
Strooi beide kazen op het deeg.
Rol het zachtjes in het deeg.
Verwarm de oven voor tot 200°C / 180°C hete lucht en leg bakpapier op de bakplaat
Strooi verkruimelde bacon over de kaas.
Rol de bacon zachtjes in de kaas.
Rol het deeg van onder naar het midden.
Rol het deeg van boven naar het midden.
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
Snij het deeg in reepjes van 2cm dikte.
Leg de deeg-vlinders plat op de bakplaat.
Bak de kaas- & baconvlinders in 10 - 12 minuten goudbruin en gerezen
Laat de vlinders afkoelen op een rooster.
Lekker bij een wijntje in de tuin maar ook bij een picknick.