Boodschappenlijst
4 sneden witbrood
8 plakken ontbijtspek
350 gram rijpe Cheddar
50 ml bier
1 theelepel mosterd
1 theelepel Worcestershire saus
2 eetlepels bloem
zeezout en zwarte peper, naar smaak
optioneel: een scheutje Tabasco
Vandaag is het zover, we maken bacon rarebit bij de appel-chutney van gisteren. Hier kijken we naar uit, want al zijn we vele malen in Engeland geweest, dit hebben we nog nooit gegeten. We vervangen voor de kids alleen de cheddar voor de helft door jonge goudse en we laten de tabasco er uit.
Zo maak je Bacon Rarebit
Leg het spek op een bakplaat en grill het 4-6 minuten,
Verwarm kaas en bier zacht tot de kaas is gesmolten.
Roer er mosterd en bruine saus door en dan de bloem.
Laat het mengsel indikken en kruid het met zout & peper.
Rooster intussen het brood en leg het op een bakplaat met bakpapier
Leg er twee plakjes spek op en schep het rarebit-mengsel erover.
Grill de sandwiches 2-3 minuten of tot de kaasgoudbruin is.
Pak nu de appelchutney erbij...
Serveer de rarebit met een royale schep appelchutney.
Enjoy!