Boodschappenlijst
1 eetlepel olijfolie
100 gram gerookte spekreepjes
2 bosuitjes
500 gram spruitjes, schoongemaakt
50 gram gedroogde veenbessen
zak gemengde slablaadjes
100 ml sherry
50 gram wal- of pecannoten, licht geroosterd
Voor de dressing
3 eetlepels walnotenolie
2 eetlepels wijnazijn
1 theelepel honing
½ theelepel mosterd
Nog zo'n heerlijk recept van The Hairy Bikers is deze Bacon & Sprout salade. De salade ziet er heel feestelijk uit met de glanzende rode veenbessen (cranberries) er op, dus hij is ook heel geschikt voor de kerstdagen. Je kunt hem warm of koud eten en hij is echt heerlijk, met de zurige smaak van de veenbessen.
Zo maak je een Bacon & Sprouts Salade
Snij de spruitjes in dunne schijfjes.
Was en snij de bosui in schijfjes.
Verhit de eetlepel olijfolie.
Bak de spekreepjes er in.
Bak in de laatste minuten de ui met het spek mee
Bak tot het spek knapperig is.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Doe de sherry in een steelpan.
Voeg de cranberries er aan toe.
Breng ze aan de kook.
Het vocht wordt geabsorbeerd.
Doe de spruiten in de koekenpan.
Bak de spruitjes tot de randjes bruin zijn.
Hak de noten grof.
Zo maak je de dressing
Doe olie, azijn en honing in een kom.
Doe de mosterd erbij en voeg zout & peper toe.
Klop de dressing tot alles goed gecombineerd is.
Leg de sla op een grote schaal en leg de spruiten er op.
Druppel de helft van de dressing over de salade en schep het voorzichtig om, geef de rest er apart bij
Strooi de bacon en uien er over en leg de bessen er op.
Strooi tot slot de noten over de Bacon & spruitjes salade.
Wij bakken een stokbroodje af voor erbij :))