Boodschappenlijstje
300 gram aardappelen (voorgekookt)
2 paprika's
1- 2 uien
4 eetlepels zure room
100 gram gerookte zalm
4 vrije uitloop bio-eieren
2 takjes peterselie
zeezout en versgemalen peper
3 eetlepels plantaardige olie
Ook nodig: een koekenpan 18-20cm
In de lente smaakt een lichte maaltijd lekker en nieuw. Een lente omelet zeker, je kunt hem ook als lunch eten. Deze omelet met gerookte zalm, verse groenten en aardappelen is hier een blijvertje! Snel klaar en makkelijk gemaakt, We nemen ons bord mee de tuin in, Lekker eten in het zonnetje! Wat willen we nog meer?
Zo maak je de lente-omelet
Kook de aardappelen voor.
Laat ze afkoelen.
Snij de ui(en) in reepjes.
Snij de paprika's ook in reepjes.
Snij de aardappelen in schijfjes.
Verhit de olie in een koekenpan.
Bak de ui en voeg de paprika toe.
Voeg de aardappelen toe en bak alles 10 minuten.
Breek de eieren in een kom, voeg zure room en zout&peper toe.
Klop de eieren los en schuimig, tot alles goed gemengd is.
Snij de zalm in reepjes en snij de peterselie fijn.
Doe het aardappelmengsel bij het eimengsel,
Roer beide mengsels kort door elkaar.
Voeg de zalm aan het mengsel toe.
Schep tot slot de peterselie er kort door.
Laat het mensel terug in de pan glijden.
Bak de omelet tot hij bovenop droog is.
Leg een schaal op de pan en draai hem om.
Laat de omelet weer terug in de pan glijden en bak de bovenkant in enkele minuten licht goudbruin
Serveer de omelet met een gemengde salade met olie&azijn dressing.
Laat de omelet uit de pan op een groot bord glijden.
Nu snel de borden mee naar buiten en de Lente omelet lekker warm opeten!