Voor de koekjes
250 gram ongezouten boter, zacht
250 gram fijne suiker
2 vrije uitloop bio-eieren, licht losgeklopt
1 theelepel vanille-extract
500 g bloem
1/2 theelepel bakpoeder
Voor het glazuur
200 gram poedersuiker
1 - 2 eetlepels water
3 druppels citroensap
roze voedingskleurstof
Vandaag bakken we hartenkoekjes voor mama, het is bijna moederdag. Niet alleen bakken we hartjes, we roeren ook glazuur (royal icing kan ook), om de hartenkoekjes extra mooi te maken. De mini-monstertjes helpen goed mee, dat wordt een mooie verrassing voor mam!
Zo maak je hartenkoekjes
Download het recept en maak het deeg.
Kneed het deeg met de hand mooi glad.
Rol het deeg uit tot 0.5 cm dikte en steek er hartjes uit.
Leg de hartjes op een bakplaat waarop bakpapier ligt.
Zet de koekjes 30 minuten in de ijskast en verwarm de oven voor tot 175°C / 165°C hete lucht
Schuif de koekjes in het midden van de oven.
Bak ze in 10 - 12 minuten lichtbruin.
Laat de harten afkoelen op een rooster.
Terwijl de koekjes afkoelen maak je het glazuur
Maak het glazuur eerst dik, om randjes op te spuiten
Maak citroensap, wij ontdooien het.
Zeef de poedersuiker in een mixerkom.
Voeg het water toe, iets meer als het te dik is.
Doe er 3 druppels citroensap bij en mix het glad.
Schep wat glazuur in een spuitzak
Spuit witte randjes op de koekjes, laat drogen.
Kleur het glazuur pastel roze.
Maak het glazuur iets vloeibaarder.
Spuit de helft van de koekjes vol met pastel roze icing, mix er dan nog wat meer kleurstof door en maak de andere helft fel roze
Geef het glazuur de tijd om goed te harden.
De koekjes zijn mooi geworden, even proeven!
Fijne moederdag!