SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en
Hartenkoekjes sidepic

Voor de koekjes
250 gram ongezouten boter, zacht
250 gram fijne suiker
2 vrije uitloop bio-eieren, licht losgeklopt
1 theelepel vanille-extract
500 g bloem
1/2 theelepel bakpoeder
Voor het glazuur
200 gram poedersuiker
1 - 2 eetlepels water
3 druppels citroensap
roze voedingskleurstof

Royal icing sidepicll

Vandaag bakken we hartenkoekjes voor mama, het is bijna moederdag. Niet alleen bakken we hartjes, we roeren ook glazuur (royal icing kan ook), om de hartenkoekjes extra mooi te maken. De mini-monstertjes helpen goed mee, dat wordt een mooie verrassing voor mam!

Zo maak je hartenkoekjes

Hartenkoekjes 01
Hartenkoekjes 02
Hartenkoekjes 03
Hartenkoekjes 04

Download het recept en maak het deeg.

Kneed het deeg met de hand mooi glad.

Rol het deeg uit tot 0.5 cm dikte en steek er hartjes uit.

Leg de hartjes op een bakplaat waarop bakpapier ligt.

Zet de koekjes 30 minuten in de ijskast en verwarm de oven voor tot 175°C / 165°C hete lucht

Hartenkoekjes 05
Hartenkoekjes 06
Hartenkoekjes 07

Schuif de koekjes in het midden van de oven.

Bak ze in 10 - 12 minuten lichtbruin.

Laat de harten afkoelen op een rooster.

Terwijl de koekjes afkoelen maak je het glazuur

Maak het glazuur eerst dik, om randjes op te spuiten

Glazuur maken 01
Royal icing 02
Royal icing 03
Royal icing 04

Maak citroensap, wij ontdooien het.

Zeef de poedersuiker in een mixerkom.

Voeg het water toe, iets meer als het te dik is.

Doe er 3 druppels citroensap bij en mix het glad.

Schep wat glazuur in een spuitzak

Royal icing 05
Royal icing 06
Royal icing 07

Spuit witte randjes op de koekjes, laat drogen.

Kleur het glazuur pastel roze.

Maak het glazuur iets vloeibaarder.

Spuit de helft van de koekjes vol met pastel roze icing, mix er dan nog wat meer kleurstof door en maak de andere helft fel roze

Royal icing 08
Royal icing 09

Geef het glazuur de tijd om goed te harden.

De koekjes zijn mooi geworden, even proeven!

Fijne moederdag!