SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Bak ook een appeltulbandje

een recept van oma
Met appels, Gebak, Met slagroom en Met vers fruit
Appel tulbandje sidepic

Het Appeltulbandje
200 gram patent bloem
100 ml lauwwarme melk
10 gram droge gist
50 gram harde boter, in dunne schijfjes
een snuf zout
2 vrije uitloop bio-eieren
50 gram rozijnen
1-2 appels, in blokjes
poedersuiker

Appel tulbandje sidepicll

Na het voorlezen van het grappig ouderwetse prentenboek Het appeltulbandje, willen we dat overheerlijke tulbandje ook wel eens proeven. Het komt goed uit dat het recept op de achterkantt van het boek staat. We lezen eerst het grappige prentenboek voor aan de monstertjes en gaan dan appelcake proeven.

We hebben het recept voor jullie overgenomen dus je kunt het bovenaan deze pagina downloaden. Als je het recept leest wil je het vast ook zelf proeven! Gelukkig hebben wij de appels al in huis... Maar lees ook voor het prentenboek voor, ook zonder appelcake is het verhaal een groot succes hier!

Zo maak je HET appeltulbandje

Let op! Wij gebruiken Dove's Farm gist die door het meel geroerd moet worden, ipv opgelost in warme melk

Appel tulbandje 01
Appel tulbandje 02
Appel tulbandje 03
Appel tulbandje 04

We hebben de melk wel nosdig dus we verwarmen het.

Wij zeven het meel (met de gist) in een grote kom.

Maak middenin het meel een kuiltje voor de melk.

Schenk de warme melk in het kuiltje en roer vanuit het midden.

Appel tulbandje 05
Appel tulbandje 06
Appel tulbandje 07

Roer het even in een slap deeg.

Leg de boter er op en strooi er zout over.

Zet het deeg opzij in kamertemperatuur.

Laat het deeg minimaal 20 minuten rusten

Appel tulbandje 08
Appel tulbandje 09
Appel tulbandje 10
Appel tulbandje 11

Vet intussen de bakvorm in en bestrooi met bloem.

Klop de eieren en vanille door het deeg in 5 minuten.

Was en schil de appels, verwijder de klokhuizen.

Snij de appels in kleine blokjes

Appel tulbandje 12
Appel tulbandje 13
Appel tulbandje 14

Vouw de appels en rozijnen in het beslag.

Dek het beslag weer af.

Laat het rijzen op een warme plek.

Het duurt ongeveer 1.5 tot 2 uur voordat het beslag in volume verdubbeld is

Appel tulbandje 15
Appel tulbandje 16
Appel tulbandje 17
Appel tulbandje 18

Schep het gerezen beslag in de bakvorm.

Laat het beslag nog even rijzen, tot het bol staat.

Bak de appel tulband op de onderste richel van de oven.

Bak de appel tulband in 25 - 30 minuten goudbruin.

Draai de oven uit en laat de appel tulband nog 5 minuten in de bakvorm in de oven staan

Appel tulbandje 19
Appel tulbandje 20

Laat de appel tulband dan helemaal afkoelen op een rooster.

Zeef licht poedersuiker over de appel tulband.

Fijne herfst!