SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Bakewell cupcakes

met kruisbessenjam
Lente, Brits, Cupcakes en Met noten
Bakewell cupcakes sidepic

150 gram zachte boter
150 gram basterdsuiker
3 vrije uitloop bio- eieren (kamertemperatuur)
100g zelfrijzende bloem
1 theelepel bakpoeder
60 g amandelmeel
1 eetlepel halfvolle melk
90 g kruisbessenjam of een andere jam
250 g poedersuiker
3 eetlepels water
druppels vers citroensap
roze voedingskleurstof
12 blanke amandelen

Bakewell cupcakes sidepiclll

Britser dan Bakewell taartjes kan haast niet en als de jam waarmee ze gevuld worden dan ook nog van kruisbessen is ... Wij bakken een moderne variant vandaag, geen taartjes maar cupcakes. Wel met kruisbessen jam, omdat we die toevallig vorig jaar maakten ;)) maak elke andere jam is net zo lekker!

Zo maak je bakewell cupcakes

Bakewell cupcakes 01
Bakewell cupcakes 02
Bakewell cupcakes 03
Bakewell cupcakes 04

Mix boter en suiker romig.

Mix er 1 voor 1 de eieren door.

Roer meel, amandelmeel en bakpoeder.

Vouw het in het mengsel.

Bakewell cupcakes 05
Bakewell cupcakes 06
Bakewell cupcakes 07

Doe de melk er ook bij.

En vouw het ook in.

Schep de vormpjes 2/3 vol.

Bakewell cupcakes 08
Bakewell cupcakes 09
Bakewell cupcakes 10
Bakewell cupcakes 11

Zet het bakblik in het midden van de oven.

Bak de cupcakes in 20 - 25 minuten gaar,

Laat de cupcakes helemaal afkoelen op een rooster.

Boor gaatjes in de cupcakes en vul ze met jam.

Zo maak je glazuur

Bakewell cupcakes 12
Bakewell cupcakes 13
Bakewell cupcakes 14

Doe de poedersuiker in een kom.

Voeg water, citroen en kleurstof toe.

Roer het stevig door elkaar.

TIP! Is je glazuur te dun? Roer er nog wat suiker door. Is je glazuur te dik? Doe er wat water bij. Easy peasy!

Bakewell cupcakes 15
Bakewell cupcakes 16
Bakewell cupcakes 17
Bakewell cupcakes 18

Laat wat glazuur op de cakjes lopen.

Duw voorzichtig naar de buitenkant.

Leg op elk cakeje een amandel.

Zet de cake een half uur in de ijskast.

Zo kan het glazuur even harden.

Bakewell cupcakes home
Bakewell cupcakes 19

Laat de cakejes op kamertemperatuur komen voor je ze serveert.

Als je de cupcakes wil bewaren blijven ze het best in blik.

Enjoy!