150 gram zachte boter
150 gram basterdsuiker
3 vrije uitloop bio- eieren (kamertemperatuur)
100g zelfrijzende bloem
1 theelepel bakpoeder
60 g amandelmeel
1 eetlepel halfvolle melk
90 g kruisbessenjam of een andere jam
250 g poedersuiker
3 eetlepels water
druppels vers citroensap
roze voedingskleurstof
12 blanke amandelen
Britser dan Bakewell taartjes kan haast niet en als de jam waarmee ze gevuld worden dan ook nog van kruisbessen is ... Wij bakken een moderne variant vandaag, geen taartjes maar cupcakes. Wel met kruisbessen jam, omdat we die toevallig vorig jaar maakten ;)) maak elke andere jam is net zo lekker!
Zo maak je bakewell cupcakes
Mix boter en suiker romig.
Mix er 1 voor 1 de eieren door.
Roer meel, amandelmeel en bakpoeder.
Vouw het in het mengsel.
Doe de melk er ook bij.
En vouw het ook in.
Schep de vormpjes 2/3 vol.
Zet het bakblik in het midden van de oven.
Bak de cupcakes in 20 - 25 minuten gaar,
Laat de cupcakes helemaal afkoelen op een rooster.
Boor gaatjes in de cupcakes en vul ze met jam.
Zo maak je glazuur
Doe de poedersuiker in een kom.
Voeg water, citroen en kleurstof toe.
Roer het stevig door elkaar.
TIP! Is je glazuur te dun? Roer er nog wat suiker door. Is je glazuur te dik? Doe er wat water bij. Easy peasy!
Laat wat glazuur op de cakjes lopen.
Duw voorzichtig naar de buitenkant.
Leg op elk cakeje een amandel.
Zet de cake een half uur in de ijskast.
Zo kan het glazuur even harden.
Laat de cakejes op kamertemperatuur komen voor je ze serveert.
Als je de cupcakes wil bewaren blijven ze het best in blik.
Enjoy!