1/2 Turks brood
1 flinke gerookte makreel filet
1/2 citroen
1 eetlepel pomgranaat molasse
1 theelepel honing
6 eetlepels olijfolie
1/4 ijsberg sla, dun gesneden
1/2 rode puntpaprika, in dunne reepjes
1/2 wortel, julienne of geraspt
1 kleine rode ui, dun gesneden
zeezout & zwarte peper
1 eetlepel dikke organische yoghurt
1 eetlepel mayonaise
fijngehakte platte peterselie
Balik Ekmek - in het Nederlands visbroodje - is in Istambul street food. Je kunt de broodjes bij kraampjes langs de waterkant kopen, gevuld met gegrilde makreel. Dit is een Britse versie van dit broodje, met gerookte makreel en optioneel Turkse chilivlokken. Wij vinden het erg lekker! Dit recept en veel meer is te vinden op deze briljante website: Great British Chefs
Zo maak je Balik Ekmek met een Britse twist
Begin met het snijden, schaven of raspen van de groenten, schep ze door elkaar in een kom en zet opzij.
Zo maak je de dressing
Strooi er eventueel Turkse chilivlokken er op en geniet ervan!