De boodschappen
140 gram volkoren meel
2 theelpels bakpoeder
50 gram lichtbruine suiker
1 vrije uitloop bio-ei
50 gram gesmolten boter, afgekoeld
125 ml amandelmelk
2 rijpe bananen, 1 geplet, 1 in schijfjes
150 gram witte chocoladestukjes
1 eetlepel citroensap
Vandaag bakken we 2 soorten bananenmuffins tegelijk. Voor de allerkleinste monstertjes maken we muffins met banaan, maar zonder stukjes witte chocolade, Voor onze oudere monstertjes maken we dezelfde bananenmuffins maar dan met chocolade. De muffins zijn allebei erg lekker!
Zo maak je deze bananenmuffins
Zet papieren vormpjes in een muffin-bakvorm.
Meng meel, suiker, bakpoeder en een snuf zout.
Klop in de mixer ei, boter and melk 20 seconden.
Schep het meel en de geplette banaan door de mix.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Roer 90 gram chocola door het halve beslag.
Schep beide soorten beslag in de vormpjes.
Bak de muffins in 18-20 minuten gaar.
Laat ze afkoelen in de vorm.
De ongevulde muffins zijn klaar.
Smelt de rest van de chocola.
Strijk het op de chocola muffins.
Schud citroensap door de schijfjes banaan.
Plak de banaanschijfjes op de nog niet gedroogde chocola.
Geniet ervan!