4 rijpe bananen
2 vrije uitloop eieren (kamertemperatuur)
200 gram fijne suiker
110 gram boter (kamertemperatuur)
85 ml halfvolle- of karnemelk
285 gram tarwemeel
1 theelepel baking soda
2 eetlepels cacao
rode voedingskleurstof (naar smaak)
200 gram roomkaas, (kamertemperatuur)
110 gram boter, (kamertemperatuur)
150 gram poedersuiker
1 theelepel vanille-extract
hartjessprinkels
Voor mama bakken we bananenbrood, morgen is het moederdag. We maken het red velvet omdat ze de liefste mama is. Bovendien maken we er een roomkaas-topping bij en die bestrooien ook nog met hartjes. Daar wordt ze vast heel blij van!
Zo maak je red velvet bananenbrood met roomkaastopping
Verwarm de oven voor tot 180°C en vet een bakblik in
Vul het bakblik tot 2/3 met beslag.
Bak het bananenbrood in +/- 45 minuten gaar, maak ondertussen de topping
Strijk de topping op het bananenbrood.
Strooi de spinkeltjes op de natte topping.
Lekker bij een kop thee!
Fijne moederdag!