SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Red velvet bananenbrood

met roomkaas topping
Amerikaans, Gebak, Met vers fruit en Moederdag
Bananen red velvet sidepic

4 rijpe bananen
2 vrije uitloop eieren (kamertemperatuur)
200 gram fijne suiker
110 gram boter (kamertemperatuur)
85 ml halfvolle- of karnemelk
285 gram tarwemeel
1 theelepel baking soda
2 eetlepels cacao
rode voedingskleurstof (naar smaak)
200 gram roomkaas, (kamertemperatuur)
110 gram boter, (kamertemperatuur)
150 gram poedersuiker
1 theelepel vanille-extract
hartjessprinkels

Bananen red velvet sidepicll

Voor mama bakken we bananenbrood, morgen is het moederdag. We maken het red velvet omdat ze de liefste mama is. Bovendien maken we er een roomkaas-topping bij en die bestrooien ook nog met hartjes. Daar wordt ze vast heel blij van!

Zo maak je red velvet bananenbrood met roomkaastopping

Bananen red velvet 01
Bananen red velvet 02
Bananen red velvet 03
Bananen red velvet 04
Pel de bananen en plet ze met een vork.
Doe ze in de mixer met de eieren, suiker en melk.
Mix de  ingrediënten tot een samenhangend geheel.
Voeg bloem, bakpoeder en cacao toe, mix het goed door.

Verwarm de oven voor tot 180°C en vet een bakblik in

Bananen red velvet 05
Bananen red velvet 06
Druppel kleurstof bij het beslag.

Vul het bakblik tot 2/3 met beslag.

Bak het bananenbrood in +/- 45 minuten gaar, maak ondertussen de topping

Bananen red velvet 08
Bananen red velvet 09
Bananen red velvet 10
Bananen red velvet 12
Mix de boter, roomkaas en vanille tot het zacht is.
Mix in gedeelten de poedersuiker door de topping.
Laat het brood eerst afkoelen in de vorm, dan op een rek.

Strijk de topping op het bananenbrood.

Bananen red velvet 13
Bananen red velvet home

Strooi de spinkeltjes op de natte topping.

Lekker bij een kop thee!

Fijne moederdag!