Boodschappenlijstje
250 ml slagroom, + extra om te garneren
45 gram suiker
3 rijpe bananen, gepureerd
1 theelepel vanille-extract
50 gram melkchocolade
optioneel: mini-amarettikoekjes
Dit Moederdagtoetje is geliefd bij klein en groot. Logisch, wat is er nou niet lekker aan bananen, slagroom en chocolade? Het is een perfecte combinatie! Ook leuk, de kleine monstertjes kunnen dit toetje heel goed maken. En...we hebben nog een restje mini-amarettikoekjes, die doen we er ook nog bij. Lekker hoor!
Zo maak je deze bananenmousse met chocolade
Pel de bananen.
Breek ze in een grote kom,
Plet de bananen.
Klop de slagroom met de suiker.
Voeg het vanille extract toe.
Klop de room tot je stijve pieken ziet.
Voeg 1/3 van de room aan de bananen toe.
Schep het door elkaar en doe de rest er bij.
Zet de mixer in het mengsel en mix het mooi glad.
Schep de bananenmousse in glazen potjes en dek ze af.
Laat de mousse minimaal een half uur opstijven in de ijskast.
Klop de rest van de slagroom stijf, schep het in een spuitzak en zet het in de ijskast tot etenstijd
Schaaf de chocolade.
Pak de slagroom erbij.
Spuit slagroom op de mousse.
Strooi chocoladeschaafsel over de bananenmousse.
Zet de koekjes erbij voor de liefhebbers.
Lekker! Fijne moederdag!