De boodschappen
40 gram boter
150 gram havermout/chocola koekjes
60 gram boter
60 gram donkerbruine basterdsuiker
200 ml zoete, gecondenseerde melk
3 rijpe bananen, 2 in schijfjes, 1 gehakt
theelepel citroensap
225 ml slagroom
25 gram geschaafde chocola
Een lekkere taart, perfect voor vaderdag, is de Banoffee pie. Gemakkelijk met de kids te maken, er komt geen oven aan te pas. Maar geen calorieen tellen, dat kan morgen weer ;) Kleine punten snijden want deze taart is erg machtig!
Zo maak je een banoffee pie
Begin met de bodem, hiervoor heb je een ingevette springvorm van 22 cm nodig.
Smelt de boter.
Verkruimel de koekjes.
Roer er gesmolten boter door.
Stamp de bodem stevig aan.
Zet de springvorm een uur in de ijskast.
Zo maak je de vulling
Zet de gecondenseerde melk klaar.
Smelt de boter.
Roer de suiker erdoor.
Blijf aldoor roeren tot de suiker is opgelost en er geen vet meer naar de oppervlakte komt.
Voeg dan nu de melk toe.
Blijf roeren tot de toffee indikt.
Giet de toffee in de vorm.
Zet de vorm in de ijskast.
Laat de springvorm minstens een tot acht uur in de ijskast staan zodat de toffee-laag kan harden.
Zo maak je de topping
Snij twee bananen in schijfjes.
Schud 1 banaan door citroen.
Leg 1 banaan op de toffeelaag.
Klop de slagroom half stijf.
Schep banaanstukjes door de slagroom, strijk de topping glad.
Steek er de banaanschijfjes in, schaaf chocola over de pie.
Is dat lekker? Fijne vaderdag!