Pannenkoeken
230 gram patentbloem
50 gram fijne suiker
1½ theelepel bakpoeder
2 eetlepels cacaopoeder
snufje zout
4 vrije uitloop bio-eieren, gesplitst
360 ml karnemelk
boter, om in te bakken
Om te serveren
250 ml koude slagroom
2 eetlepels fijne suiker
¼ theelepel vanille-extract
karamelsaus, naar smaak
stukje geraspte chocolade
Vandaag bakken we Banoffee Pancakes, volgens een Amerikaans recept. Gisteren maakten we de karamelsaus al. We weten dat het gerecht groot, overdadig en zoet zal worden, het is geen Hollands flensje! Maar voor een keertje - in het weekend - is het wel heel lekker en we kunnen natuurlijk delen.
Zo maak je Banoffee Pancakes
Doe meel, suiker, bakpoeder, cacao en zout in een kom.
Roer alles goed door elkaar.
Splits de eieren.
Klop de eiwitten stijf.
Doe de karnemelk en eidooiers bij het meelmengsel.
Mix alles samen tot een mooi glad mengsel is geworden.
Voeg het eiwit geleidelijk toe en spatel het voorzichtig door.
Spatel rustig, je wil zoveel mogelijk volume in het beslag bewaren
Zo bak je de pannenkoeken
Smelt een klein klontje boter in een grote koekenpan.
Schep 3 kleine proties beslag in de pan, rond is moeilijk.
Bak de pannenkoeken aan beide kanten bruin.
Stapel de pannenkoeken op en hou ze warm.
Zo maak je de Banoffee-pannenkoeken op
Klop de slagroom tot het stijf is.
Snij de bananen in schijven.
Leg ze op een pannenkoek.
Schep er slagroom bovenop.
Herhaal en dek af met een derde pannenkoek.
Spuit er slagroom op, bestrooi met geraspte chocolade en schenk er wat karamelsaus omheen. Hier is ie dan, de Banoffee Pancake, enjoy!